Over BONS

BONS staat voor Borsele Na School en is er voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Borsele. We organiseren betaalbare, leuke, uitdagende en leerzame activiteiten voor kinderen van groep één tot en met acht. BONS is een initiatief van de gemeente Borsele en werkt nauw samen met alle basisscholen en kinderopvangorganisaties.

Na schooltijd samen leren, beleven en ontdekken!

Na schooltijd is er nog zóveel te beleven en te leren. Activiteiten waarmee je op school, thuis of bij de buitenschoolse opvang misschien niet zo snel mee in aanraking komt, maar die o zo leuk en leerzaam zijn. BONS doet ze, samen met de kinderen!

We organiseren juist datgene wat de kinderen op school of daarbuiten niet zo snel tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan boetseren, techniekwerkstukjes maken en op (foto-)excursie gaan in de lokale natuur. Uw kind maakt spelenderwijs kennis met:

  • Kunst, cultuur & muziek
  • Sport & spel
  • Natuur & Milieu
  • Techniek

Samen met dorpsgenootjes plezier maken, sporten, leren en groeien. BONS vergroot je wereld!

Het leuke van BONS is, dat het dichtbij georganiseerd wordt in en rondom één van de basisscholen. Het maakt niet uit op welke basisschool je zit. Je mag meedoen aan alle activiteiten in de gemeente Borsele. Samen met dorpsgenootjes plezier maken, sporten, leren en groeien. BONS vergroot je wereld!

Onderzoeken, ontdekken, spelenderwijs leren. Het zijn activiteiten die tegenwoordig soms in het gedrang komen. Samen met BONS onderzoeken, ontdekken en leren de kinderen in een veilige en leuke omgeving allerlei nieuwe dingen. Onder deskundige begeleiding gaan de kinderen op pad en ontwikkelen interesses en talenten die voorheen misschien nog niet aanwezig of zichtbaar waren.

Lage kosten en geen abonnement

Bij BONS zit u niet aan een jaarabonnement of een lange reeks activiteiten vast. U kiest, samen met uw kind, de activiteiten uit waar hij/zij aan deel wil nemen. Daar schrijft u voor in via www.naarbons.nl en betaalt u slecht € 1,50 per kind per middag via iDEAL. Zo simpel is het. Wij laten de activiteiten bovendien zoveel mogelijk aansluiten op de schooltijden, zodat u zo min mogelijk te regelen heeft aan eventuele tussentijdse opvang.

Belangrijk aandachtspunt

BONS is niet verantwoordelijk voor de opvang van uw kind(eren) buiten de activiteitentijden. Wanneer u uw kind inschrijft voor een BONS activiteit, heeft u (indien nodig) zelf de verantwoordelijkheid om de buitenschoolse opvang hierover te informeren.

De activiteiten sluiten zoveel als mogelijk aan bij schooltijden. De tijd die overbrugt moet worden tussen einde schooltijd en start BONS activiteit is de verantwoordelijkheid van ouders. Kinderen mogen deze tijd overbruggen op school. Er is voor deze tijd geen toezicht geregeld.

Over BONS

Ideeën voor BONS?

Heb jij een goed idee voor BONS?
Meld het ons en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.